Vincent Schuttevaar versterkt sinds een paar maanden ons RPA-team als RPA Consultant. Wij mochten hem een aantal vragen stellen over o.a. zijn passie voor RPA, een zeer interessant gesprek!
Dag Vincent, welkom bij MvR, wil je je kort voorstellen?
Vincent Schuttevaar, 28 jaar, samenwonend in Utrecht met m’n vriendin, liefhebber van sport (voetbal, fitness, boulderen) en muziek (alles van klassiek tot hiphop), een achtergrond in economie en filosofie, en iemand die z’n vrije tijd besteedt aan het lezen van voornamelijk informatieve boeken, en deze op termijn ook zelf wil schrijven.
Waarom heb jij als filosoof ervoor gekozen om RPA Consultant te worden?
Filosofen hebben vaak een sterk analytisch en conceptueel denkvermogen. Dit maakt de overbrugging naar RPA coderen klein. Veel filosofen hebben bijvoorbeeld vergelijkbare activiteiten gedaan, zoals logica/taalkunde/wiskunde. Verder zijn er stromingen binnen de filosofie die zich bezighouden met taxonomie en de complexe samenhang tussen concepten, kennis en werkelijkheid. Dit vertaalt zich weer – samen met mijn economische achtergrond – in een interesse in hoe organisaties in elkaar zitten; zowel qua mens als architectuur.
Wat boeit je het meeste in dit vakgebied?
RPA consultancy is dynamisch en uitdagend. Een grote reden dat ik me niet volledig heb gestort op de academische wereld of een meer gevestigde baan, is omdat daar of een te specialistische focus voor nodig is, of omdat er te weinig innovatie kan plaatsvinden. Wat mij fascineert, is elke dag iets nieuws leren of op een betere manier uitvoeren dan de dag ervoor. RPA consultancy past daar goed bij, omdat de technologie redelijk nieuw is en daardoor een snelle ontwikkeling doormaakt, en omdat het consultancy gebied uitdaging geeft op elk ervaringsniveau. Vooral ook de combinatie tussen de techniek en de mens maakt het interessant.
Waar liggen je krachten?
Een hele brede interesse, en een grote hoeveelheid aan natuurlijke focus en werkethiek om die brede interesse ook substantie te geven, zodat ook alles op detailniveau juist staat. Verder ben ik volleerd notitiemaker, en kan ik onder andere daardoor goed informatie verwoorden en overdragen.
Hoe denk je bij klanten het verschil te kunnen maken?
Die brede interesse en kundigheid kunnen communiceren en implementeren, in verschillende lagen van de organisatie. Verder krijg je bij mij altijd dezelfde persoon; iemand die er altijd zin in heeft, en die het altijd leuk vindt om met een team iets moois neer te zetten.
Welk deel van je werk maakt jou erg gelukkig (afgezien van de salarisstrook, haha)
De eureka-momentjes wanneer je een prachtige oplossing hebt voor een complex probleem, de incrementele progressie die ik zie in mijn vaardigheden, en de persoonlijke banden die je opbouwt met de klant en je team.
Wat zijn de meeste interessante opdrachten, in jouw ogen?
Complexe opdrachten in teamverband. Een voorbeeld is het meedenken/uitwerken van de architectuur/infrastructuur voor een organisatie, of een ‘solution’ schrijven voor een digitale assistent, zodat in de ontwikkelfase de ontwikkelaars hierdoor gemakkelijker kunnen bouwen.
Waarom heb je ervoor gekozen om na jouw RPA traineeship te blijven bij MvR?
MvR is een organisatie met veel warmte, en dat weerspiegelt zich in de werknemers. Fijne collega’s maken het werk erg gemakkelijk. Verder is MvR – net als ik – ambitieus. In die ambitie is ook ruimte voor creativiteit en complexere rollen.
Wat kun je ons vertellen over jouw nieuwe rol?
Mijn nieuwe rol betekent complexere opdrachten, betrokken zijn in het innovatieteam, maar ook een stukje kennisoverdracht. Zo geef ik bijvoorbeeld externe technische RPA workshops, en ga ik aankomend jaar de intervisie voor de eerstejaars RPA consultants organiseren; iets wat uitstekend bij mijn academische achtergrond past. Verder moet dit zich op termijn gaan vertalen in intern meer structuur aanbrengen en meer sturing geven.
MvR Digital Workforce publiceert regelmatig over RPA en AI. Wil je graag meer weten over deze onderwerpen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief!